Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

SANTORINI BIENNALE of ARTS 2012

Καλλιτέχνες από 35 χώρες (ανάμεσα τους και Θηραίοι), 18 επιμελητές, 20 εκθεσιακοί χώροι: η δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο έργων Μπιενάλε είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη από την 1η Ιουλίου.

Η SANTORINI BIENNALE of ARTS 2012 οφείλει την ύπαρξη της στον Κίκο Παπαδόπουλο, (ερευνητής και επισκέπτης καθ. Πολιτιστικής Οικονομίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας, σχεδιαστής) που την εμπνεύστηκε το 2001. Έχει το πλεονέκτημα να εκθέτει έργα πολλών διαφορετικών μορφών τέχνης, όπως: εγκαταστάσεις Τέχνης, κεραμική, κόμικ, σχέδιο, τέχνη από γυαλί, γραφιστική, εικονογράφηση, βιομηχανικό σχέδιο, ζωγραφική, τέχνη από χαρτί, φωτογραφία, γλυπτική, ταινίες μικρού μήκους, video art.

Κέντρο δραστηριοποίησης της θα είναι ο Πύργος της Σαντορίνης. Αποστολή της, «να προωθεί ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και με όχημα τις διαφορετικές μορφές της τέχνης να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο». Το σημαντικό είναι, ότι 11 εκθεσιακοί χώροι στον Πύργο και 9 εκθεσιακοί χώροι στην υπόλοιποι Σαντορίνη παραχωρούνται δωρεάν στην Μπιενάλε από ιδιώτες.

Πηγή : ATHENS Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου