Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νεκρή φύση με Παχύφυτα

Με έναν συνδυασμό απο κάκτους και παχύφυτα, τα σχήματα των οποίων παραπέμπουν σε γλυπτά, μπορούμε να έχουμε ένα ιδιαίτερα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα.
Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η προσαρμοστικότητά τους σε διαφορετικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε κάθε σημείο, σε περβάζια παραθύρων, μπαλκόνια και εντός του σπιτιού.
Μυτερά, γυαλιστέρα, ματ, στρογγυλά και πολύχρωμα φυτά μπορούν να αποδώσουν μια ενδιαφέρουσα συνάθροιση σε μια ρηχή γλάστρα που μπορεί να φιλοξενήσει πολλά μαζί. Επίσης, μπορείτε να καλλιεργήστε ακόμα και σε μεγάλα φαρδιά ποτήρια του ουίσκυ, ή στρογγυλά βάζα. Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τρύπες αποστράγγισης στρώστε στον πάτο του ποτηριού 2-5 εκατοστά λεπτό χαλίκι, ανάλογα με το μέγεθος του ποτηριού, που μπορεί να είναι σε στρώματα διαφορετικών χρωμάτων για μία όμορφη εμφάνιση. Από πάνω στρώστε ένα στρώμα άμμου και μετά την άμμο, ελαφρύ χώμα με τύρφη και περλίτη σε στρώμα περίπου 5 εκατοστών, φυτέψτε το φυτό στο χώμα και προσθέστε άλλη μία στρώση 2 εκατοστών λεπτής άμμου. Ποτίζετε τα φυτά σε τέτοιου είδους «γλάστρες» πολύ, μα πολύ αραιά. Ενας συνδυασμός από λίγα τέτοια πρωτότυπα γλαστράκια είναι πολύ όμορφη ιδέα για περβάζια και μικρά τραπεζάκια.
Παχύφυτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η Αλόη, η Εχεβέρια, οι Κρασσούλες κ.λπ.

φωτο πηγή : www.realsimple.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου