Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

φτιάξτε το μόνοι σας

Κάντε έργο τέχνης Ιμπρεσιονιστών με βαφή υφασμάτων.

 





1. Ξεκινήστε με ένα κομμάτι ύφασμα περίπου (το συγκεκριμένο είναι περίπου 50x50cm). Μουσκέψτε το καλά και στη συνέχεια στύψτε το καλά ώστε να μην στάζει παντού. Τοποθετείστε τις βαφές υφασμάτων μου σε ατομικά πιάτα. Για το συγκεκριμένο "ηλιοβασίλεμα" χρησιμοποιήθηκε πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πορτοκαλί και κίτρινο.

2. Με στεγνά χέρια τσιμπάτε τη βαφή, και πασπαλίστε πάνω στο ύφασμα.

3. Aφού ρίξετε τη βαφή που θέλετε ψεκάστε με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αν θέλετε προσθέσετε περισσότερο χρώμα και ψεκάστε ξανά και ούτω καθ' εξής.

4. Όταν ικανοποιηθείτε με το αποτέλεσμα πάρτε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την περίσσεια του νερού, καθώς επίσης και μερική από την επιπλέον βαφή. Αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά (περίπου 10) και στη συνέχεια πάλι με χαρτί κουζίνας σκουπίστε απαλά κατά μήκος του υφάσματος από αριστερά προς τα δεξιά για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε από την επιπλέον σκόνη. Αυτό δημιουργεί μια πολύ ωραία "ματ" επίδραση στο ύφασμα.



5. Στη συνέχεια αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει  τελείως. Την επόμενη μέρα, με το σίδερο στην υψηλότερη ρύθμιση με ατμό, σιδερώστε το πίσω μέρος και αφαιρέστε όλες τις ρυτίδες.





Τοποθετήστε το ύφασμα σε πλαίσια που έχετε αγοράσει, ή κατασκευάστε τα (βλ.addicted 2decorating). 


σημ.
Αν δεν μπορείτε να το κατασκευάσετε, απευθυνθείτε σε 'μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου