Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νέα μικρή κουζίνα

Τα μειονεκτήματα μιας μικρής κουζίνας είναι πολλά, η πρόκληση όμως του να αλλάξεις έναν τέτοιο μικρό χώρο και να του δώσεις μια άλλη οπτική και λειτουργία, μπορεί να είναι και ευλογία! Συνήθως οι μικροί χώροι οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις σχεδιασμού, που σε έναν μεγάλο μπορεί να ήταν συντριβή. Στη συγκεκριμένη κουζίνα, που παρουσιάζουμε και σχεδίασε η Κριστίν, τόσα όμορφα στοιχεία, όπως οι επίχρυσες γωνίες στα συρτάρια, ή ο μαύρος πίνακας στον τοίχο, καταφέρνουν να προσδώσουν όσο πρέπει την κομψότητα στο μικρό αυτό μέγεθος και το σημαντικότερο, χωρίς να απαιτείται μεγάλος προϋπολογισμός.


Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν είχαν τα χρήματα ώστε να κάνουν μια ριζική αλλαγή στην κουζίνα τους και έτσι αποφάσισαν να την αλλάξουν με ό,τι είχαν στη διάθεσή τους.
Το να ζωγραφίσουν έναν μαύρο πίνακα ήταν η πρώτη τους επιλογή. Τους άρεσε η υφή του και επίσης, το ότι θα ήταν λειτουργικός για την οικογένειά τους. Αυτόματα η επιλογή έδωσε μια άλλη διάσταση στη μικρή τους κουζίνα. Για να κάνει αντίθεση, βάψανε τα επάνω ντουλάπια άσπρα και αποφάσισαν να προσθέσουν μεταλλικά στοιχεία σχήματος L για να δημιουργήσουν μια εμπνευσμένη εμφάνιση. Τέλος, προσέθεσαν νέα πόμολα, ώστε να ταιριάζουν, καθώς και ένα κρεμαστό φωτιστικό, ακριβώς πάνω από τον νεροχύτη και... απέκτησαν μια νέα μικρή κουζίνα!!
Ένας μαύρος πίνακας σε έναν τοίχο μπορεί να μην αρέσει σε όλους, εναλλακτικά, σε μια πιο μικρή διάσταση θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιήσετε σε ένα πάνελ θυρών, σε ντουλάπια, ή ένα μεγάλο πλαίσιο, σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία L, είναι μια απλή και ανέξοδη λύση για κάποιον που θα ήθελε ένα μικρό επιπλέον στιλ.

πηγή : www.designsponge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου