Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

καλοκαιρινή διακόσμηση

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και κάθε μέρα που περνά και η θερμοκρασία ανεβαίνει, αρχίζουμε να το νιώθουμε πια έντονα. Οι μέρες για διακοπές πλησιάζουν και φαντάζομαι όλοι μας, το μόνο που σκεφτόμαστε αυτή την εποχή είναι η απόλαυση και η χαλάρωση. Δεν θα έπρεπε αυτή τη διάθεση να την αντικατοπτρίζει και η διακόσμηση του σπιτιού μας; Το φως, το μπλε και το λευκό του ελληνικού καλοκαιριού;

Αναμφίβολα για εμάς τους Έλληνες, ως μια απο τις ωραιότερες εποχές του χρόνου, το καλοκαίρι, είναι η τέλεια στιγμή του έτους για να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα και να αφήσουμε τον φρέσκο ​​αέρα και το φυσικό φως να αγκαλιάσει το εσωτερικό του σπιτιού μας.  Η αντικατάσταση των κουρτινών με ανοιχτόχρωμα, ανάλαφρα υφάσματα που αφήνουν τον ήλιο του καλοκαιριού και τον αέρα τις καλοκαιρινές νύχτες να εισέλθει στο σπίτι, μπορεί να είναι μια απο τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε. 
Επίσης, δώστε φως στα έπιπλά σας για να χαλαρώσετε χρησιμοποιώντας ριχτάρια και μαξιλάρια με φωτεινά χρώματα, που μπορούν να αλλάξουν όλη την αίσθηση του δωματίου. Όλες οι αποχρώσεις του μπλέ, είναι μια σίγουρη επιλογή σε συνδυασμό με μοτίβα ριγέ, φλοράλ, ή και τετράγωνα που θα προσφέρουν την ελαφρότητα και τη φρεσκάδα στο σπίτι σας. Με την προσθήκη του λευκού φόντου στους τοίχους και στα υφάσματα θα φέρουμε εύκολα και τον αέρα της θάλασσας.
Κάποιες άλλες καλοκαιρινές χρωματικές επιλογές είναι οι αποχρώσεις του πράσινου, ή για κάτι πιο τολμηρό το κοραλί. Τα υφάσματα καλό θα είναι να είναι βαμβακερά, ή λινά και δροσερά.
 
Τα αντικείμενα του χώρου, μπορούν να βοηθήσουν στο τελικό αποτέλεσμα.
Το θέμα στα κάδρα σας, ή τα διακοσμητικά, θα γίνουν τα μικρά έργα τέχνης που θα σας ταξιδέψουν...
Αν δεν θέλετε να αγοράσετε, χρησιμοποιήστε τα κοχύλια που μαζέψατε σε κάποια παραλία και τοποθετήστε τα σε βάζα, ή φαναράκια και συνδυάστε τα με φρέσκα λουλούδια, όπως για παράδειγμα τα ηλιοτρόπια, ή φυτά εσωτερικού χώρου (βλ. καλοκαιρινά φυτά). Τα καλάθια, επίσης, είναι ένα άλλο εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης για τη θερινή περίοδο, όπως και τα σουπλά και τα σουβέρ που αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους μπορούν να "ντύσουν", δίνοντας χρώμα, το καλοκαιρινό σας τραπέζι


Φιλική συμβουλή για όσους έχουν παιδιά : Καθώς τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, το χρόνο τους θα τον περνάνε μέσα-έξω στο σπίτι, γι' αυτό φροντίστε πως τα υφάσματα που επιλέξατε πλένονται στο πλυντήριο και είναι απλά. Μαζί με τα παδιά σας, φτιάξτε τον χώρο χρησιμοποιώντας πράγματα που βρίσκετε στη φύση όπως κουκουνάρια, κοχύλια για να νιώσουν κι εκείνα περήφανα για το χώρο που ζουν. 

πηγές φωτογραφιών:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου