Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μπάνια μικρά, μεγάλος χώρος (1/2)

Μπάνια μικρά, που μπορούν να γίνουν μεγάλα. 
Σας παρουσιάζουμε κάποιες ιδέες για ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου και πως θα μπορούσατε να το μεγαλώσετε.



Αυξήστε το φυσικό φως

Μεγαλώστε το μέγεθος ενός μικρού μπάνιου συνδέοντας τον εξωτερικό χώρο, που παρέχει άπλετο φως, με τον εσωτερικό. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ένα μεγάλο παράθυρο δημιουργεί πρόσβαση στην όμορφη ιδιωτική θέα, ενώ δύο μεγάλοι καθρέφτες τοποθετημένοι στους πλευρικούς τοίχους, του παραθύρου, ανακλούν την εξωτερική θέα και βοηθούν το μικρό μπάνιο να φανεί ανοικτό και ευάερο.



Δώστε έμφαση στο ταβάνι

Παίξτε με το ανώτατο όριο. Προσθέσετε εντυπωσιακές λεπτομέρειες ψηλά στο ταβάνι ώστε να αυξήσετε οπτικά το μικρό χώρο. Στο παράδειγμά μας, ένα ταβάνι με σχέδιο, αμέσως τραβά το μάτι μας προς τα πάνω. Επίσης οι κάθετες γραμμές στα πλαινή (δεξιά) κάλυψη του τοίχου, βοηθούν στο να οδηγηθεί το μάτι προς την οροφή.






Μην σπαταλάτε χώρο

Ένας σωστός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει να γίνει ένα μικρό μπάνιο, μεγαλύτερο. Μελετήστε προσεκτικά τις ανάγκες σας για αποθήκευση και διαμορφώστε τον χώρο ανάλογα. Σε αυτό το μπάνιο, μια σειρά από ντουλάπια εκτείνεται κατά μήκος των δύο τοίχων και η γωνία έχει χρησιμοποιηθεί σωστά με το ψηλό έπιπλο το οποίο μεγιστοποιεί οπτικά το χώρο.
 


Χρησιμοποιήστε ανακλαστικές επιφάνειες

Η μεγέθυνση ενός μικρού χώρου είναι μέρος της ψευδαίσθησης. Φώτα και καθρέφτες είναι δύο βασικά εργαλεία που, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ανακλαστικές επιφάνειες μπορεί αμέσως να κάνουν ένα μικρό δωμάτο να φαίνεται μεγαλύτερο. Σ' αυτό το μπάνιο το φως και οι ανακλαστικές επιφάνειες - ανοξείδωτος χάλυβας, γυάλινο φωτιστικό, καθρέφτης - δημιουργούν μια μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου.





Αποθηκεύστε με στυλ

Ένα μικρό μπάνιο δεν έχει περιθώρια λάθους στην ακαταστασία. Έτσι οι σωστές επιλογές είναι το κλειδί. Στο παράδειγμα τα μικρά ψάθινα καλάθια με τις τακτοποιημένες μπλε πετσέτες, ενισχύουν το ντεκόρ του χώρου, χωρίς να τον δείχνουν ακατάστατο, ενώ παράλληλα βοηθούν στην αποθήκευση. 






Δημιουργήστε μια ζεστή αίσθηση με το χρώμα

Επιλέγοντας ένα ενιαίο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση της άνεσης. Τα "ζεστά" μπεζ πλακάκια τοίχου περιβάλλουν αυτό το μικρό μπάνιο σαν μια αγκαλιά. Επίσης, με το ξύλινο πλαίσιο του καθρέφτη, προστίθεται μια πινελιά πολυτέλειας. Τα μικρά πλακάκια του δαπέδου δημιουργούν μια αντίθεση που καθιστά το μπάνιο φρέσκο ​​και μοντέρνο.




Διατηρείστε την ανοικτή οπτική

Η ανοικτή οπτική μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται ανοικτός και φιλόξενος. Εδώ, το γυαλί γύρω απο το ντους το εμποδίζει απο το να φαίνεται περιορισμένο και σκοτεινό, αφού η γραμμή της όρασης παραμένει χωρίς διακοπή, τόσο από μέσα, όσο και έξω από το ντους.






Τοποθετήστε συρόμενες πόρτες

Όταν ο χώρος είναι πολύτιμος, ή στο σχέδιο του μπάνιου δεν μπορεί να τοποθετηθεί ανοιγόμενη πόρτα, εξετάστε το ενδεχόμενο μιας συρόμενης. Ένας ιδιωτικός χώρος τουαλέτας, όπως στο παράδειγμά μας, ταιριάζει όμορφα σε αυτό το μπάνιο και είναι και πολύ πρακτικό, χάρη της συρόμενης πόρτας.








 
Δημιουργήστε... ατμόσφαιρα

Το ότι ένα μπάνιο είναι μικρό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και απλό. Παίξτε με τις υφές και τα χρώματα για άμεσο αποτέλεσμα. Σ' αυτό το μικροσκοπικό χώρο, το ουδέτερο χρώμα και η εξορθολογισμένη αποθήκευση λειτουργούν υποστηρικτικά. Το δάπεδο, με πέτρες διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, προσθέτουν μοναδική υφή στο πάτωμα, ενώ η ξύλινη κορνίζα στον καθρέφτη δημιουργεί ένα εκπληκτικό, εμπνευσμένο από τη φύση κομβικό σημείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου