Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μια ιαπωνική διακοσμητική πρόταση

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Shinsuke Kawahara περπατώντας στο Παρίσι και σκεπτόμενος να εγκαταλείψει το παλιό του διαμέρισμα ανακάλυψε ένα άλλο σε ένα όμορφο κτήριο του 17ου αιώνα με ξύλινα πατώματα, ορατά δοκάρια στην οροφή και ένα τεράστιο τζάκι, σε μια φιλική παριζιάνικη γειτονιά.
Η αγάπη του για τα κουνέλια χρονολογείται από την παιδική του ηλικία, όταν η γιαγιά του του έλεγε μια ιαπωνική ιστορία, για ένα κουνέλι που ζούσε στο φεγγάρι. Αυτή του η εμμονή τον οδήγησε να εγκαταστήσει τα αγαπημένα του κουνέλια στο παρισινό διαμέρισμά του, από γωνιά σε γωνιά. 
Πέρα από αυτό τα διαφορετικά στυλ είναι το χαρακτηριστικό σε όλο το διαμέρισμά του. Ένα μείγμα παλαιών και νέων. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο σπίτι, ο Kawahara ήξερε ότι ήθελε να αφήσει τα ξύλινα πατώματα και τα δοκάρια ανέγγιχτα, τόνισε όμως αυτά τα ξύλινα στοιχεία, με τόνους γκρι και μπλε στους τοίχους. 






"Έσπασε" τη λιτότητα που πολλοί άνθρωποι συνδέουν με τους ιαπωνικούς εσωτερικούς χώρους, γεμίζοντας το σπίτι του με φως και με τη χαρά της ζωής που κανείς μπορεί να βρει στον συνδυασμό των σχεδίων με τις πλούσιες υφές. Το vintage ήταν κι αυτό μέρος αυτού του παιχνιδιού. Όπως λέει και ο ίδιος "Εκτιμώ πραγματικά τα χειροποίητα επειδή γίνονται καλύτερα με το χρόνο. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει ευχαρίστηση στη σύγχρονη μόδα, αλλά θα ήθελα χρόνο για να βρω κάτι πραγματικά ιδιαίτερο παρά να βιαστώ".
Όταν Kawahara "πέφτει" για έναν γρήγορο υπνάκο, που εναλλάσσεται ανάμεσα στον futon στρώμα του, ή το κόκκινο κρεβάτι που επίσης χρησιμοποιεί και ως ένα καναπέ. Ποιος χρειάζεται ένα υπνοδωμάτιο, όταν μπορείτε να έχετε μια τσαγερί στη μέση ενός γαλλικού 17ου αιώνα διαμέρισμα "Είναι παιδαριώδης αυτός ο τρόπος; Χρειάζομαι πάντα ένα παιχνίδι για να παίζω. Όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το μέρος σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να οικοδομήσουμε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα δωμάτιο, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στο χώρο.''


Το μόνο πράγμα που λείπει από αυτό το ιδιότροπη εγχώρια φαντασία είναι μια σωστή κουζίνα!  "Η κουζίνα μου είναι πάρα πολύ μικρή", γελάει. "Αν έχετε μια υπέροχη κουζίνα, το μαγείρεμα είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά το να προετοιμάσετε κάτι νόστιμο σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να δείξει τη δύναμή σας. Μια που το είπα, σίγουρα το επόμενο διαμέρισμά μου θα είναι μεγαλύτερο"!

πηγή : www.yatzer.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου