Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κουρτίνες και μήκος

Οι επιλογές για το ύφασμα, το χρώμα, το σχέδιο μιας κουρτίνας είναι πολλές. Αντίθετα στο μήκος έχουμε να επιλέξουμε, σε γενικές γραμμές, ανάμεσα σε συγκεκριμένα μήκη. Σ' αυτή την περίπτωση, το μόνο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στο δωμάτιο και τη λειτουργικότητά της.

Πριν πάρετε το μέτρο, αποφασίστε πόσο ψηλά πάνω από το παράθυρο θέλετε να είναι οι κουρτίνες σας. Να θυμόσαστε, κρεμώντας το κουρτινόξυλο, ότι όσο ψηλότερα από το παράθυρο τις τοποθετήσετε θα σας τονίσει την αίσθηση του ύψους, του δωματίου. Η πιο συχνή εικόνα που έχουμε είναι οι κουρτίνες να κρέμονται λίγο πάνω απο το πλαίσιο του παραθύρου, αλλά για μια πιο "δραματική" εμφάνιση, μπορούμε να τις κρεμάσουμε ψηλότερα.

Για μια πιο κλασική, επίσημη εμφάνιση, ή ένα ρομαντικό δωμάτιο, συνίστανται μακριές σε μήκος κουρτίνες που να σέρνονται ελαφρώς στο πάτωμα. Αντίθετα για μια πιο σύγχρρονη, απλή και χαλαρή εικόνα και ανεπίσημη διάθεση επιλέξτε, το μήκος της κουρτίνας, να είναι στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα. Κουρτίνες μέχρι το περβάζι, ή στο κάτω μέρος του παραθύρου είναι πρακτικές σε μια κουζίνα.
Τέλος, οι κουρτίνες που σταματούν λίγο πριν από το πάτωμα, δείχνουν περίεργες. Σε αυτή την περίπτωση αν οι κουρτίνες κρέμονται ψηλά, μειώστε απλά, το κουρτινόξυλο (αν είναι δυνατόν) για να λύσετε το πρόβλημα.

Αν πάλι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες για να μπλοκάρετε το φως του ήλιου, επιπλέον μέτρα στην περίμετρο του παραθύρου θα βοηθήσουν περισσότερο το σκοπό σας.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες για να βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει.

photo : www.dummies.com
photo:reviews.curtainworks.com
photo : housetohome.co.uk
photo: www.interiormall.com





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου