Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σκάλες εσωτερικού χώρου και αποθήκευση

Οι σκάλες είναι πιο αντισυμβατικοί αποθηκευτικοί χώροι. Σας παρουσιάζουμε κάποιες λύσεις που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πηγή έμπνευσης, ώστε να γίνει η καινούργια σας σκάλα λίγο πιο ... λειτουργική. 
Είτε ζείτε σε ένα παραδοσιακό, είτε σε ένα σύγχρονο σπίτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν να το διατηρήσετε τακτοποιημένο χωρίς πολλή προσπάθεια



Χώρος εργασίας 

Σε αυτή την περίπτωση ο χώρος κάτω απο τη σκάλα (ευθεία), θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να τοποθετήσετε ένα γραφείο και κάποια ράφια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι τοποθέτησης του γραφείου κάτω απο τις σκάλες. Όλοι όμως επικεντρώνονται στο ίδιο πράγμα, τη μεγιστοποίηση του διαθέσιμου χώρου όσο το δυνατόν καλύτερα.




Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από τη σκάλα στο διάδρομο.

Λόγω του ότι ο διάδρομος είναι ένας πολυσύχναστος χώρος, σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αντικειμένων τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ανα πάσα στιγμή. Έτσι, ανάλογα με τη χρήση, μπορεί να μετατραπεί σε έναν καθαρά αποθηκευτικό χώρο, ή διακοσμητικό. Μια πολύ καλή ιδέα και αρκετά πρακτική είναι να μετατραπεί για αποθήκευση των παπουτσιών σας, ή των ρούχων σας και είτε ανοιχτός, είτε κλειστός. 


Αν σας ενδιαφέρει λιγότερο το στυλ και το μόνο που χρειάζεται είναι επιπλέον χώρος για τις αθλητκές δραστηριότητές σας, όπως για παράδεγιμα το ποδήλατό σας, είναι το τέλειο σημείο, διότι δεν είναι ποτέ στο δρόμο σας, αλλά την ίδια στιγμή είναι πολύ προσιτό.

 


Χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από τη σκάλα στο σαλόνι.

Το καθιστικό σας είναι λίγο πιο ντελικάτο από ένα διάδρομο, ως εκ τούτου οι σκάλες σε αυτόν τον χώρο πρέπει να είναι πιο κομψές και οποιαδήποτε κακή τροποποίηση θα καταστρέψει τη συνολική εμφάνιση έστω και αν κατασκευάζονται από υλικά που ξεχωρίζουν. Σε ένα καθιστικό το μυστικό είναι να μην κάνετε κάτι που δεν έχει ενταχθεί πλήρως στο περιβάλλον.
 

Γι' αυτό το λόγο ο χώρος κάτω από σκάλες σας θα πρέπει να είναι ένα μέρος της συνολικής διακόσμησης, αλλά να επικεντρώνεται και στη λειτουργικότητα γιατί στο τέλος αυτό είναι που θέλουμε. Έναν επιπλέον χώρο. Έχετε ποτέ σκεφτεί να κάνετε ράφια κάτω απο τις σκάλες; Ένα ράφι είναι τέλειο γι' αυτό το χώρο. Η διακόσμηση με διάφορα αντικείμενα όπως βιβλία είναι ιδανική, καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του σπιτιού.



Ντουλάπια με πόρτες.

Γιατί να μην δημιουργήσουμε στον αχρησιμοποίητο χώρο κάτω από τις σκάλες ντουλάπες;
Εξίσου μπορούν να κατασκευαστούν ντουλάπες, ή συρτάρια. Είναι ιδιαίτερα πρακτικά στο διάδρομο, κοντά στην είσοδο, αφού δημιουργείται ένας αρκετά μεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Παπούτσια, ρακέτες του τένις, μπάλες ποδοσφαίρου... θα βρούν τη σωστή θέση αφού θα είναι ασφαλή και προσιτά.


Αν θέλετε κάτι πιο σύνθετο μπορείτε να κάνετε μεγάλα, ή μικρά συρτάρια.

 

Ράφια για την κάβα σας.

Ως το ιδανικό ποτό για ένα δείπνο δώστε του μια ξεχωριστή θέση! Η αρχική αποθήκευση του κρασιού είναι τα βαρέλια. Επειδή όμως δεν μπορούμε να έχουμε βαρέλια, παρά μόνο γυάλινες φιάλες, δεν θα μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε το κρασί μας, σε τίποτα άλλο παρά μόνο σε ξύλο.
Τα ράφια απο κρασί δεν είναι περίπλοκα και το αποτέλεσμα αποδίδει πολύ καλά ως διακοσμητικό στοιχείο. Τα μπουκάλια θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή των επισκεπτών σας και θα προσθέσουν ένα κομμάτι τάξης και κομψότητας, καθιστώντας το σπίτι σας ζεστό και φιλόξενο.



 πηγή : www.homedit.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου