Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Vintage - Σαν το παλιό καλό κρασί

Σαν το παλιό καλό κρασί.
Κάπως έτσι θα μετέφραζα τη λέξη "vintage", αφού ούτως ή άλλως, οι ρίζες της απαντώνται στο κρασί και την επιλογή που έγινε για να φτιαχτεί (τον χρόνο συλλογής των σταφυλιών, την ποιότητα κ.λπ.). 
Ως αντιπροσωπευτική  λοιπόν, της υψηλής ποιότητας του παρελθόντος χρόνου που φτάνει ως τις μέρες μας, θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε και για τη διακόσμηση.
Το παλιό, το μεταχειρισμένο, το συλλεκτικό, οτιδήποτε έχει παραχθεί σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι vintage, χωρίς να σημαίνει όμως πως η χρήση του σημαίνει απαραίτητα και επιστροφή στο παρελθόν, τουλάχιστον στη διακόσμηση.
Το vintage είναι ένα καλής ποιότητας αντικείμενο και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να δώσει είτε ένα κλασικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης και ένα μοντέρνο αν συνδυαστεί με σύγχρονα αντικείμενα.
Οι παρακάτω εικόνες είναι από ένα σπίτι στο Arild της Σουηδίας.
Εκλεκτής ποιότητας παλιά αντικείμενα αναμειγνύονται με σύγχρονες συσκευές, όπως έναν υπολογιστή, μοντέρνα έπιπλα σε διαφανές πλαστικό και σύγχρονο φωτισμό, ενώ vintage τραπέζια, πολυθρόνες, και γραφεία προσθέτουν μια απίστευτη γοητεία.
Απολαύστε το...




φωτογραφίες: www.interiorholic.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου