Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κρεβατοκάμαρες και λειτουργικότητα

Αν βρείτε περίσσιο χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας, ή απλά αν χρειάζεστε ένα σημείο για να ξεκουράζεστε εκτός από το κρεβάτι σας, ένα σκαμπό θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση που ψάχνετε. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον στυλ αφού είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και μεγεθών, ώστε να συμπληρώσει την διακόσμησή σας.



Όπως και σε κάθε άλλη πτυχή του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων τα πάντα είναι ένας συνδυασμός μορφής και λειτουργικότητας. Έτσι, ενώ στα μικρά δωμάτια όλα έχουν να κάνουν με την εξάλειψη της ακαταστασίας εξοικονομώντας αποθηκευτικό χώρο, τα μεγαλύτερη υπνοδωμάτια δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική ανάγκη. Η κρεβατοκάμαρά σε αυτές τις περιπτώσες πρέπει να εμφανίζεται οπτικά ισορροπημένη, αφού τα μεγάλα κενά μπορούν να δημιουργήσουν "αμηχανία" και το σκαμπό μπορεί να "παίξει" αυτόν τον ρόλο.
  


Σκεφτείτε που θέλετε να το τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο σας. Οι διαστάσεις του πρέπει να είναι σύμφωνες με τα έπιπλα και όχι να τα εξουδετερώσει. Αν η διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας είναι φωτεινή με λεπτές γραμμές, τότε ψάξτε για κάτι λεπτό. Αν πάλι, τα έπιπλά σας είναι πιο "βαριά", πάμε για ένα πιο "γεμάτο" σκαμπό που μπορεί να έχει χώρο και για αποθήκευση. Βεβαιωθείτε ότι το ύψος και το πλάτος είναι ανάλογο προς τα γύρω έπιπλα.


Ένας πάγκος μπορεί να προσφέρει στυλ και λειτουργικότητα στην κρεβατοκάμαρά σας, αφού σε σχέση με τα άλλα έπιπλα μπορεί να παρέχει ένα μέρος για να αποθηκεύεσετε ρούχα ή να ισορροπίσει τη διακόσμηση του δωματίου σας, προσθέτοντας μια συμπληρωματική πινελιά που θα γεμίσει τον αχρησιμοποίητο χώρο. Επίσης μπορείτε να τοποθετήστε ένα κάτω από ένα παράθυρο για να απολαύσετε τη θέα. 


Σκεφτείτε πως η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρά σας, θα σας βοηθήσει να λάβετε την απόφαση για το πως θα είναι το σκαμπό. Αν έχετε ένα μοντέρνο δωμάτιο, επιλέξτε ένα σκαμπό με κομψές γραμμές και ίσως ανοξείδωτα πόδια. Αν είναι πιο παραδοσιακό, τότε θα ήταν καλύτερο ένα ξύλινο σκαμπό, ίσως με σκαλίσματα. 


Ανάλογα και με τη χρήση του σκαμπό επιλέξετε ένα ύφασμα που είναι, τόσο ανθεκτικό όσο και κομψό. Το δέρμα είναι μια μεγάλη επιλογή, καθώς και το βαμβάκι. Το χρώμα είναι μια προσωπική προτίμηση. Επιλέξτε είτε ένα ουδέτερο χρώμα που θα δένει με το υπόλοιπο της κρεβατοκάμαράς σας, ή ένα φωτεινό για να χρησιμεύσει ως ένας οπτικός τόνος.
Για το ύφασμά του και την κατασκευή ενός σκαμπό, καθώς και για το ίδιο το κρεβάτι σας, απευθυνθείτε στην εταιρεία Elest home inspirations!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου