Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συνθέσεις λουλουδιών... όχι μόνο στο βάζο σας

Συνθέσεις λουλουδιών μπορείτε να κάνετε όχι μόνο σε ένα βάζο. 
Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, μπορείτε επίσης να "στολίσετε" τον τοίχο σας, τα υφάσματά σας, τα έπιπλά σας και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε στο σπίτι σας.
Σας παρουσιάζουμε κάποιες ιδέες...

Λουλουδένιοι τοίχοι
 
Είτε ζωγραφισμένα στο χέρι, είτε ως ταπετσαρία, είναι το αγαπημένο θέμα στην τραπεζαρία τής
Marjorie Gubelmann, στο Μανχάταν (φωτογραφία αριστερά). Ένας πολυέλαιος κρέμεται πάνω από το τραπέζι από μαόνι, ενώ οι βενετσιάνικοι καθρέφτες είναι από μια υπαίθρια αγορά του Παρισιού.
Το ίδιο και στην τραπεζαρία του σχεδιαστή Adam Lippes, που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη (φωτογραφία δεξιά). Η συγκεκριμένη τραπεζαρία συνδυάζεται με vintage έπιπλα (πίνακας και πάγκοι) και έναν πίνακα ζωγραφικής που προσδίδει απλότητα και λάμψη. 

Λουλουδένια έπιπλα

Το σπίτι της Jeanine Lobell και του Anthony Edwards στο Μανχάταν, διαθέτει ένα έργο τέχνης  του Jean-François Debongnie, καρέκλες με ταπετσαρία απο ύφασμα της Designers Guild, και ένα γλυπτό δέντρο του C. Jeré. Τα χαλιά είναι κινεζικής Art Deco (φωτογραφία αριστερά).
Σε ένα σπίτι της Μαδρίτης, επιλέχθηκε μια ταπετσαρία με λουλούδια για τα έπιπλα του εξωτερικού χώρου (φωτογραφία δεξιά).
  
 πηγή : elledecor.com

Και μια παλιά καρέκλα που όταν βρέθηκε ήταν κάπως... "τρομακτική" με φθαρμένο το ξύλο και το ύφασμά της. Κάποιος αναγνώρισε την αξία της, της διόρθωσε τον ξύλινο σκελετό, της "φόρεσε" ένα νέο όμορφο ύφασμα απο λουλούδια και το αποτέλεσμα το βλέπετε!!
Αν θέλετε να δείτε πολλές ανάλογες επισκευές παλιών επίπλων μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εlest home inspirations. Έχω διαπιστώσει προσωπικά πως η δουλειά τους είναι εξαιρετική και μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάθε ιδέα που έχετε για τα έπιπλά σας.
Έπειτα απ' όλα αυτά, σκεφτείτε ξανά πριν πετάξετε κάποιο παλιό σας έπιπλο, ή αν βρείτε κάποιο στο δρόμο σας.

photo : victoriadreste.blogspot.gr

Μπορείτε να δείτε κι άλλες όμοφες ιδέες, για διακόσμηση με λουδούδια...

photo : dailymail.co.uk
photo : bemz.typepad.com
photo : pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου