Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανακαίνιση σπιτιού - ιδέες για μικρούς χώρους (2/2)

Υποβαθμίστε την αντίθεση

Αρχιτεκτονικά κομβικά σημεία μπορεί να κάνουν ένα μικρό χώρο "ασταθή" με αποτέλεσμα το μάτι να επικεντρωθεί σ 'αυτή την περιοχή. Βάφοντας λευκό το τούβλο, το τζάκι σταμάτησε να αποσπά την προσοχή από το δωμάτιο και τώρα ο τοίχος χάθηκε μέσα στα παράθυρα. Ο συνδυασμός του χρώματος του τοίχου, του τζακιού με τα λευκά έπιπλα εναρμονίστηκαν πλήρως και έκαναν τον χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός και ευρύχωρος.


Αφήστε τα μικρά δωμάτια να "αναπνεύσουν"

Τα αντικείμενα κάνουν κάθε δωμάτιο ευπαρουσίαστο, αλλά παραγεμίζοντας ένα μικρό δωμάτιο θα σας κλέψουν τον χώρο οπτικά. Μια μικρή επιλογή απο καλά αντικείμενα είναι το μόνο που χρειάζεται για να δοθεί μια αίσθηση πολυπλοκότητας σε ένα μικρό σαλόνι. Αν θέλετε αντικείμενα σε όλο το δωμάτιο κρατήστε τους τοίχους απλούς ώστε το μάτι να εστιάσει στα αντικείμενα. Ομοίως, αν θέλετε το μάτι να εστιάσει στις υφές και τα σχήματα των αντικειμένων, φροντίστε τα χρώματά τους να είναι ουδέτερα, ή μονόχρωμα.


Δημιουργήστε χώρο στο μικρό διάδρομο

Ένα μικρό "κάτι" στην είσοδο δημιουργεί ένα φιλόξενο σημείο για τους επισκέπτες, αλλά όταν πιέζεστε για χώρο, φροντίστε να είναι οπτικά "ελαφρύ", όπως για παράδειγμα ένα στενό τραπεζάκι. Προσφέρει μια επιφάνεια για μερικά λουλούδια και ένα μέρος για να αφήνετε τα μικοαντικείμενά σας με το που μπαίνετε στο σπίτι. Στο παράδειγμα οι απλίκες και ο καθρέφτης, δημιουργούν μια ισορροπημένη εμφάνιση χωρίς να χάνουμε πολύ χώρο.





Κρατήστε ένα μικρό δωμάτιο ευέλικτο

Κρατήστε ένα μικρό δωμάτιο ευέλικτο με μικρότερα, φορητά κομμάτια επίπλων που μπορούν να αναδιαταχθούν. Εδώ, ένα ελαφρύ τραπέζι με πτυσσόμενα φύλλα μπορεί να επεκταθεί για να συνοδεύσει επιπλέον επισκέπτες και μπορεί εύκολα να διπλωθεί και να κολλήσει στον τοίχο για να χρησιμοποιηθεί ως ένα τραπέζι κονσόλας.



Κρατήστε ένα "καθαρό" οπτικά, μικρό δωμάτιο

Οτιδήποτε σταματά την κίνηση του ματιού γύρω από το δωμάτιο μπορεί να εγγραφεί ως όριο ή σύνορο που περιορίζει το χώρο. Η εξάλειψη των εμποδίων θα ενισχύσει την αίσθηση του απεριόριστου χώρου. Η ένωση των χρωμάτων είναι ένα ισχυρό μέσο εξάλειψης των ορίων και το γυαλί είναι ένα άλλο. Το γυαλί στην επιφάνεια αυτού του τραπεζιού ανοίγει το χώρο του φαγητού έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος. Οι ανοιχτές πλάτες των καρεκλών συμβάλουν περαιτέρω στην αέρινη αίσθηση και οπτική διαφάνεια.
 


Ένα σπουδαίο κομμάτι δίνει αντίκτυπο

Ένα μεγάλο έργο τέχνης μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό εστιακό σημείο που ανοίγει πραγματικά ένα μικρό χώρο. Αντίθετα, πολλά κομμάτια διάσπαρτα γύρω από το δωμάτιο τον κάνουν να φαίνεται γεμάτος και μικρός. Εδώ, μια αφηρημένη ζωγραφική με πρωταγωνιστή το κόκκινο χρώμα προσφέρει μια δραματική απόδοση. Το υπόλοιπο του δωματίου παραμένει ουδέτερο και υποτονικό, δίνοντας στο έργο τέχνης μια ευκαιρία να λάμψει.


Αφαιρέστε τις ακμές

Προσθέστε στρογγυλά στοιχεία σε ένα μικρό, τετράγωνο δωμάτιο. Μαλακές άκρες, αντί των άκαμπτων γωνιών, το κάνουν πιο ζεστό. Σε αυτό το χώρο,οι καμπύλες καρέκλες και ένας πίνακας με οβάλ σχέδιο προσδίδουν μια ροή, μια οργανική αίσθηση.










Οπτικό άνοιγμα σε πλάτος

Οπτικά μπορείτε να μεγαλώσετε ένα μικρό δωμάτιο με μεγάλες οριζόντιες ρίγες στους τοίχους, όπως στο παράδειγμα. Εδώ, αυτή η αίσθηση επιτυγχάνεται με σανίδες, μπορείτε όμως να πετύχετε
ίδιο αποτέλεσμα ζωγραφίζοντας οριζόντιες ρίγες στον τοίχο σας. Χρησιμοποιήστε απαλά χρώματα για να διατηρηθεί η φωτεινότητα και παρόμοιες αποχρώσεις, ώστε οι ρίγες να είναι μεν αισθητές, αλλά να μην "σπάνε" οπτικά τον χώρο.




Το σωστό μέγεθος για έναν μικρό χώρο
 
Στριμώξτε περισσότερες λειτουργίες σε μικρούς χώρους με στρατηγικά επιλεγμένα κομμάτια επίπλων. Ένα ψηλό τραπέζι σχεδιασμένο για έναν χώρο εισόδου παρέχει μια λεπτή "φέτα" αποθήκευσης σε αυτό το άνετο μπάνιο. Το ύψος του τραπεζιού και τα μακριά πόδια έχουν σχέση με την κατακόρυφη διάσταση του δωματίου.

 πηγή : www.bhg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου