Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μπάνια μικρά, μεγάλος χώρος (2/2)

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καθρέφτη

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν έναν χώρο. Εδώ, ένας μεγάλος καθρέφτης αντικατοπτρίζει τον απέναντι τοίχο, κάνοντας το μπάνιο ναι φαίνεται διπλάσιο. Προτιμήστε έναν καθρέφτη δίχως πλαίσιο που βοηθά περισσότερο σ' αυτή την ψευδαίσθηση.
  




  
 
Επιλέξτε φωτεινές επιφάνειες

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα γαλήνης με φωτεινά λευκά χρώματα, όπως το μπάνιο του παραδείγματος. Τα λαμπερά δάπεδα από μωσαϊκό, επίσης, προσθέτουν μια αίγλη στον ήρεμο χώρο. Τέλος, ένα ντους με γυαλί δεν περιορίζει όλη αυτή την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.
  





 
Έμφαση στη λεπτομέρεια και τη δεξιοτεχνία

Σε ένα μικρό δωμάτιο, κάθε λεπτομέρεια τραβάει την προσοχή, έτσι δώστε έμφαση στην πολυτέλειά της και την ποιότητα κατασκευής. Αυτό το κομψό μπάνιο είναι εμποτισμένο με γοητευτικές λεπτομέρειες: Δείτε τα πόδια του ντουλαπιού, ή τον μαρμάρινο πάγκο και τα λαμπερά πράσινα vintage χερούλια που του προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας.
 




Κρατήστε το απλό

... με απλές γραμμές, βασικά χρώματα, μοτίβα και αραιή επίπλωση. Αυτές οι ιδέες του σχεδιασμού μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όταν προσπαθείτε να διευρύνετε οπτικά ένα μικρό χώρο. Αυτό το απλουστευμένο μπάνιο είναι ένας συνδυασμός αντιθέσεων και παράλληλα κομψό. Ένα ουδέτερο χρώμα εξασφαλίζει ένα ήρεμο σκηνικό, ενώ οι καθαρές γραμμές των επίπλων και το ξύλο σηματοδοτούν τον χώρο.



 

Βρείτε το σωστό μέγεθος

Μερικές φορές κάτι μικρό μπορεί να αλλάξει όλες τις αποφάσεις του σχεδιασμού. Η κλίμακα και η αναλογία των αντικειμένων είναι πάντα κρίσιμες στην τελική απόφαση. Όταν πρέπει να δουλέψουμε έναν μικρό χώρο όπως αυτόν, μόνο κάποιες μικρές πινελιές ύφους θα ήταν αρκετές. Όπως για παράδειγμα, μια vintage βρύση και νιπτήρας θα ήταν αρκετά.




 
Προσθέστε μια μικρή πολυτέλεια

Σίγουρα ένα μπάνιο πρέπει να είναι λειτουργικό, αλλά και σε έναν μικρό χώρο, υπάρχει πάντα χώρος για ειδικές πινελιές ώστε να συνδυάσετε το χαρακτήρα με την ευχαρίστηση. Αυτό το μικρό μπάνιο διαθέτει άφθονο χώρο αποθήκευσης, χάρη στο ενσωματωμένο πάγκο σε μια εσοχή του τοίχου (δεν διακρίνεται). Βρίσκεται δίπλα στο ντους και δίνει χώρο για να αποθηκευθούν σαπούνια και πετσέτες, καθώς και την πολυτέλεια του καθίσματος που κάποιες φορές χρειάζεται.




"Απλώστε" την αποθήκευση
 
Εάν οι χώροι για αποθήκευση έχουν εξαντληθεί, κοιτάξτε προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε σε μια μικρή εσοχή στον τοίχο ένα ράφι χωρίς να "φάτε" πολύτιμο χώρο από το δάπεδο. Σε αυτό το μικρό μπάνιο μια προεξοχή κατά μήκος ενός τοίχου προσφέρει χώρο για διακοσμητικά αντικείμενα, αρκετά σαπούνια, πετσέτες, μικρά δοχεία αποθήκευσης, και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο για το μπάνιο σας.







Βελτιώστε το στυλ

...αξιοποιώντας στο έπακρο ένα μικρό δωμάτιο, με τον εξορθολογισμό. Δημιουργήστε αδιάκοπες γραμμές για την επιμήκυνση του δωματίου. Αυτό το μπάνιο μπορεί να δείχνει στενό σίγουρα όμως έχει στυλ, που μέρος του προέρχεται από τις καθαρές γραμμές των διπλών επίπλων, τους ορθογώνιους νιπτήρες και τα ανοιχτά έπιπλα. Όλα μαζί δεν δημιουργούν ακαταστασία, κρατώντας το μπάνιο καθαρό και τακτοποιημένο.
 
πηγή : www.bhg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου